Receita: Risotto con cogomelos e alcaparras

Ingredientes para catro persoas:

400g arroz arbóreo, 1 cebola, 1 cunca de Xerez seco, 1 litro de caldo de carne ou auga para hidratar os cogomelos, cogomelos secos mesturados 30g (shii-take, trompetas morte, porcini, etc ), 16 alcaparras, queixo Mascarpone 30 g, 30 g de queixo parmesano ralado, algúns ramos de cebola, 3 culleres de sopa de aceite de oliva.
Facer risoto con cogomelos e alcaparra

Engade algunhas horas para hidratar os cogomelos en auga. Pique a cebola en anacos pequenos. Sofreíla no aceite a lume baixo ata dourar. Engadir os cogumelos escorridos e frite.

Engadir o arroz e dar algunhas voltas na pota ata que vexamos claro. Engadir o Xerez e cociña ata evaporar. Engadir o caldo de carne ou auga para hidratar os cogomelos ou unha mestura de ambos, lentamente mexendo, e cociñar ata que o arroz é a textura suave e cremosa.

Fóra do lume engade o Mascarpone e despois o parmesano relado. Remexa para incorporar. Engadir a cebola e as alcaparras.

Degustación:

O risoto con cogomelos e alcaparras debe toma-lo quente e fresco, tan fresco como se está facendo brando e perde a súa textura cremosa. Así é o prato típico que os clientes teñen que esperar e nunca para atrás. Ideal maridaxe co viño tinto Rechamante.

Tempo de elaboración | 40 minutos
Dificultade | Fácil

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s