Receitas de outono: Coello con castañas

Propóñovos para celebrar ó quente estes días cristiáns e pagáns de Todos os Santos e Samaín, cunha receita que veu parar a este blog logo de dar unhas cantas voltas polo mundo. Esta receita é orixinaria do Restaurante San Miguel, sito na cidade das Burgas, e veño de apañala da páxina de Galicia Espallada, web de emigrantes galegos con dominio arxentino.

COELLO CON CASTAÑAS

Ingredientes para 6 persoas:
2 coellos,
1/2 kg. de castañas crúas,
250 g. de xamón do país,
2 dentes de allo,
1 cebola,
2 cenorias,
1 sobre de azafrán en rama,
un pouco de maicena
1 copa de coñá,
1 copa de xerez seco,
sal,
aceite.

Preparación:

Nunha cazola ó lume poñémo-lo coello partido co aceite e un dente de allo. Unha vez dourado, engadímo-lo xamón, a cenoria e a cebola ben cortados xunto co azafrán e o outro dente de allo. Botámoslle o coñac, o xerez e un pouco de caldo branco, dándolle unha pouca de espesura ó prebe con algo de maicena. Deixamos cocer uns 40 minutos, probámo-lo sal e engadímoslle as castañas, que tiñamos cocido antes. Prato moi recomendado para acompañar cun bo viño tinto do país.

Deixovos tamén un video moi recomendable de Dani Guzmán preparando un prato semellante en VTelevisión.

Bon proveito 😉

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s