Receita de temporada: Orellas de Entroido!

“Un Entroido sen os seus típicos doces non seria un autentico Entroido”. Isto dedúcese da grande demanda e éxito que teñen estes exquisitos doces propios da nosa cultura durante esta época festiva, ou tamén, por que non, en calquera outro momento que nos praza. Cada comarca outórgalles unha denominación propia ou varíanlle os ingredientes pero sen dubida son estes os que aportan a nota de sabor a Don Carnal -extraído do artigo As sobremesas do Entroido de Vieiros da Escola-.

ORELLAS DE ENTROIDO

orellas entroidoIngredientes para 12 persoas:
1 quilo de fariña de trigo
4 ovos
1 litro de aceite de oliva
2 iogures naturais
250 gramos de manteiga ou manteca de cerdo
Unhas gotas de esencia de anís
2 culleradas de licor de anís ou augardente
Unha pizca de sal
250 gramos de azúcre
Azúcre glass para espolvorear
Raiadura de un limón ou laranxa
1 vaso de auga morna

Preparación:
Nun bol grande engadimos a auga morna, a sal, a manteiga previamente derretida, a raiadura de limón ou laranxa, os iogures, o azúcre, o anís e os ovos. Batemos ata que nos quede unha crema sen grumos. A continuación engadimos a fariña de trigo pouco a pouco e amasamos suavemente ata que quede unha masa grasa e suave de traballar.
Deixamos repousar a masa por unha hora, logo pouco a pouca imos sacando boletes do tamaño dunha noz e estirámola co rodillo ou cunha botella, dándolle forma as orellas. Un pequeno truco para que non se pequen e sexa máis sinxelo o estirado é untar de aceite, e non de fariña, o rodillo. Recorda que podes deixar a masa o máis fina posible para que estexan crocantes, pero iso xa dependerá de como che gusten a ti!
Quenta unha tixola ó lume con abundante aceite de oliva e engade un anaco de masa para saber cando está o aceite listo para comezar e fritir. Frite as orellas polos dous lados ata que estexan douradas, retiraas a un prato con papel de cociña para que absorva o exceso de aceite e por último engade o azúcre glaseado con anís, ou mezclado con canela en pó que tamén están boísimas!

Bo proveito e feliz Entroido!

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s