Presentación da 50ª Feira do Viño do Ribeiro no Marco, Museo de Arte Contemporáneo de Vigo

As entidades organizadoras da Feira do Viño do Ribeiro elixiron a Cidade de Vigo para facer a presentación da 50ª Edición deste evento de exaltación do viño do Ribeiro. No Museo de Arte Contemporáneo congregáronse Marcos Blanco Jorge, alcalde de Ribadavia, Miguel Angel Viso Diéguez, presidente do Consello Regulador da D.O Ribeiro, Benigno Campos, representante dos cociñeiros participantes, e Abel Caballero, alcalde de Vigo, para presentar o programa de actividades que se desenvolverán os días 3, 4 e 5 de maio.

Na súa intervención o cociñeiro Benigno Campos declarouse gran defensor do Ribeiro ao que definiu como “estandarte dos viños de Galicia”. No seu obradoiro de cociña tradicional elaborará unha receta con Viño Tostado do Ribeiro, un viño cuxa elaboración está a ser recuperada entre os adegueiros do Ribeiro.

Pola súa banda o presidente do Consello Regulador da D.O. Ribeiro, Miguel Ángel Viso, referiuse á tradicional cata popular e presentou, como novidade para esta edición, o Concurso “Cociñar con Ribeiro”, onde participaron as Escolas de Hostalería de Galicia con diferentes pratos cociñados con viño Ribeiro. As receitas gañadoras serán presentadas na carpa interactiva da Feria do Viño do Ribeiro o sábado día 4 de maio, a partires das 16.00 horas.

O alcalde de Ribadavia, Marcos Blanco, destacou que a organización aposta pola calidade centrada na exaltación do gran protagonista, que é o viño do Ribeiro. Con este obxectivo foi deseñado o programa de actividades que inclúen propostas enoturísticas, como o “Tren dos Viñedos”, ou as enogastronómicas, onde cociñeiros de relevancia, como Pepe Solla desenvolverán obradoiros de harmonía entre alta cociña e viño do Ribeiro.

A cultura tamén ten o seu espazo, sendo Ribadavia berce de ilustres gaiteiros, non podiamos deixar de propoñer a celebración da III Xuntanza Provincial de Gaitas.
“Viño, cultura, tradición e futuro é o que ofrece esta 50ª Edición da Feira do Viño do Ribeiro”, sinala o alcalde ribadaviense.

Abel Caballero, alcalde da cidade de Vigo, fixo especial mención á relación desta cidade e co viño do Ribeiro “definíndoo como parte intrínseca desta cidade”. Destacou a relevancia do Ribeiro a nivel galego, “gastronomía galega e viño do Ribeiro son parte da mesma estirpe, son indisolubles”.

Fonte: Ribeiro.es

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s